Canim arkadasim Gulhan cok guzel bir borek yapmis eee tabi bende hemen tarifi istedim deneyin derim kesinlikle...
Kendi anlatimiyla yayinlayacagim cunku tum ayrintilari vermis arkadasim :)
Malzemeler
***********
6 adet orta boy kabak
1 adet kurusoğan
2 cay kassigi tuz1 cay kasigi karabiber
5 adet yufka
3 yumurta
1 su bardagi sıvı yağ
1 litre süt
2 cay kasigi tuz
Soğanımızı rendeledıkden sonra yağda hafif kavuruyoruz.
Sonra rendelediğimiz kabakları içine atıp suyu çekene kadar kavuruyoruz.
Tuzda atamayı unutmuyoruz 2 çay kaşığı attım ben 1 çay kaşığıda karabiber…Kavurdukdan sonra soğuması için bir kenara alıyorum.
Bir kabada 1 litre sütün içine 3 yumurta 1 bardak sıvı yağ koyup çırpıyorum.
2 çay kaşığı kadarda tuz atıyorum.
Tepsimizi yağladıkdan sonra bir tane yufkayı alta seriyorum
Kenarları dışarı taşıcak şekilde.
Uzerine bir kepçe hazırladığım süt karışımından döküyorum iyice fırçayla her yerine dağıtıyorum. Sonra ikinci yufkayı yırtarak üzerine serip yine sütlü karışımdan döküyorum. Sonra üçüncü yufkayı yırtarak koyuyorum yine süt.
Sütü koydukdan sonra kabakları iyice her yerine yayıyacak şekilde yerleştiriyorum. Yerleştirden sonra 4. yufkayı yırtarak yine üzerine serip süt koyuyorum ..
Beşinci yufkayıda yırtarak koyuyorum ve tepsının kenarlarına taşan birinci yufkayıda Kenarlara katlayarak kapatıp süt karşımından koyup fırına atıyorum.
Ben 180 derecede pişirdim .
Eline saglik Gulhanim banada Afiyet Olsun demek kaldi :)
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim tubacım :)) Umarım yapan herkes beğenir :))
SilKesinlikle begenirler canim 👍😊
YanıtlaSilBen pek kabagı sevmediğim için bu tarif bana göre değil:)
YanıtlaSilcanım ben kabaklı peknırlı yaptım şaşarsın hıc kabak gibi degildi ama kabak sevmeyen sevmiyo esımde hiç sevmez ama böregı yedi :)
YanıtlaSilSen yaptığın için yemiştir...:)Benim eşimde sevmediği yemekleri yer :)Ama sevmedim demeyi de ihmal etmez.:)
YanıtlaSil