9.09.2014

Ev Yapimi Kaymak


Yine guzel bir tarifle karsinizdayim ve bence bu tarif cok isinize yariyacak ozellikle tazecik kaymak bulamayan herkez bence artik evinde kendi kaymagini kendi yapabilecek eee tabi biraz mesakatli bir is ama  inanin bu kadar zahmete deger...
Uzun zamandir ozledigimiz bir tatdi denemekten birseycik olmaz dedim ve kollari sivadim esasen yapimi cok kolay ama bekleme sureleri var o biraz meraklandiriyor insani :)
 Uzun bir arastirmadan sonra istedigim tarifi arifetarifgerek blogundan buldum:) Blogun tatli sahibesi Nurdan Hanimin guzel anlatimiyla isim epeyce kolaylasti.
Ve simdi sizlere yapim asamalarini detayli olarak anlatmaya calisacagim ...

Bu kaymak sut kremasi ve sutle yapiliyor.Yurt disinda yasayanlar icin kremanin resmini cektim Turkiyede bulunan arkadaslar sizin almaniz gereken cig sut kremasidir.







Malzemeler:
2 paket krema( 1 paket 946ml)
Ayni paketle 1 tane sut(946ml)


Kremalarimizi tenceremize bosaltip ayni krema pakediyle 1 tane olacak sekilde sut ilave ediyoruz bu sekilde kremanin yogunlugu azalmis olacaktir toplamda 2 paket krema 1 paket sut ile ocakta bir tasim kaynayana kadar bekliyoruz. Olcusu 2 ye 1 dir kaymak yogun yagli oldugundan herzaman krema olcusu sutten fazla olmalidir.
Bir tasim kaynayan sut ve krema karisimini buyuk bir borcamin icene dokelim ...



Orta boy bir tencerenin icine 4 parmak su koyalim ve borcami tencerenin ustune yerlestirelim ancak borcam suyla temas etmicek yani borcam tencerenin kapagi gibi yukarda kalmali bu sekilde kisik ateste 10 saat bekletiyoruz ara sira tencerenin suyunu kontrol edelim bitebiliyor. Bu islem sutun icindeki kremanin su buhari sayesinde yukari toplanmasini saglamaktabu nedenle bu bekleme suresi onemli daha fazla bekletirseniz de sut oldugundan eksime yapicaktir. 

10 saatin sonunda kaymagimizi ocaktn alip buzdolabina alalim uzerine hic bir sey ortmeden 1 gun buzdolabinda bekletelim...



Ertesi gun artik kaymagimiz servise hazir durumda ama oncelikle borcamin altinda kalan sutu kaymaktan ayirmaniz lazim kaymagin kenarindan ufak bir delik aciyoruz ve altta kalan sutu bordamdan bosaltiyoruz borcaminizda sadece kaymak kalmis olacaktir. Birdaha yaptigimda video cekmeyi ihmal etmeyecegim :)



Borcaminizin uzerine yagli kagit yerlestirip  ters ceviriyoruz.
Ayni resimlerde gordugunuz gibi kaymaginiz artik borcamdan kurtuldu :)


 



Yagli kagidin yardimiyla kaymagi cok kolay rulo yapacaksiniz.

Ve sonuc meydana ciktikca inanin cok keyifleneceksiniz:)










Rulo yaptiginiz kaymagi  istediginiz  olculerde kesip servis edebilirsiniz ben cok fazla yaptigimdan saklama kabinda derin dondurucuya attim bittikce geceden 1 tanesini derin dondurucudan normal bolmeye aliyorum bu sekilde sabaha hazir oluyor...

Akliniza takilan her detay icin ben burdayim:)
                                      
         Ve tabiki son olarak Afiyet olsun...
                                                 



7 yorum :

  1. Çok güzellll ellerinize sağlık Tuba hanımcım.... maşallah...

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık Nefis olmuş bende denemk isterim sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Sema hanımcım deneyin mutlaka cok güzel oluyor...

      Sil
  3. cok marifetlisiniz masallah,blogunuz dolu dolu ,yolunuz acik olsun .muhabbetle

    YanıtlaSil
  4. Hiç üşenmeden bunu da yaptın ya:)Ellerin dert görmesin :)

    YanıtlaSil
  5. Dediğin gibi yurtdışında yaşayan bizim gibiler için bu tarif şart, benim için çok iyi oldu :) Evime dönünce mutlaka denicem. Lezzetini de çok merak ettim...
    Ellerine sağlık. Güzel tarif için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

yorumlariniz fikirleriniz duzeltmeleriniz benim icin cok kiymetli simdiden tesekkur ederim...
gmail ve blogger hesabi olmayan degerli misafirlerim yorum bicimi seceneginden adi/url yazan yeri secip adi yazan yere isim yazip url yi bos birakip tamama basarak kendi isimleriyle yorum yapabilirler:)